Bilkollektivet

Hovin Borettslag har to oppstillingsplasser for Bilkollektivet. Bilkollektivet er en bildelingsordning for folk som har behov for bil, men som ikke vil kjøpe. Hovin Borettslag har stort press på parkeringspasser og anbefaler beboere som ikke har behov for bil i det daglige å melde seg inn her i stedet. 

Tekst hentet fra Bilkollektivets nettsider:

En annen måte å disponere bil på

Er du en av mange som ikke er avhengig av bil daglig, men likevel ønsker tilgang til bil av og til? Eller trenger husstanden en ekstra bil innimellom? Som medlem i Bilkollektivet får du tilgang til bil, uten store investeringer. Glem utgifter til årsavgift, service, forsikringer, fast parkering, hjulskift og reparasjoner. Vi tar oss av alt det praktiske. Du bestiller bil når du trenger det, og betaler kun per kjøretur. Bilutgiftene styres av hvor mye du bruker bil. I motsetning til andre bileiere kan du reise kollektivt uten å måtte betale for en bil samtidig.

Bil på minuttet – døgnet rundt

Bilene kan reserveres døgnet rundt, på nett og mobil, for turer fra én time til flere uker. Du kan bestille ett minutt før du skal bruke bilen, eller inntil 3 måneder i forveien. Bilen låses opp med medlemskortet.

Til enhver anledning

Som medlem kan du velge mellom ulike biltyper og modeller. Velg El-biler og småbiler til bykjøring, stasjonsvogner eller firehjulstrekkere til storhandel og hytteturer eller varebiler til flyttelasset. Dette gir stor frihet og fleksibilitet. Personbilene har klimaanlegg og er aldri mer enn 3 år.

Faste lave priser

Bilkollektivet eies av brukerne; alle kostnadene deles, noe som kommer medlemmene tilgode. Når man bruker bilene betaler man for den bestilte tiden og kilometer kjørt. Drivstoff og bomavgift er inkludert i prisen.

På et hjørne nær deg

Bilkollektivet er med sine over 7400 brukere Norges største og eldste bildelingsordning. Bilkollektivet SA er en brukereid og «non-profit» organisasjon, som siden oppstarten i 1995 har hatt som formål å skaffe rimelig, praktisk og miljøvennlig biltilbud til medlemmene. Idag deler medlemmene på mer enn 300 biler i Oslo. Med over 100 oppstillingsplasser får en stor del av byens befolkning en bil rett i nærheten av bolig eller jobb.

Slik blir du medlem

For å bli medlem kjøper du en andel til kr 5.000. I tillegg betaler du et depositum på kr 1.000. og en årskontingent på kr 790. Én andel gir rett til  2 brukere (5 for bedrifter). Andel og depositum tilbakebetales ved utmelding, minus et salgsgebyr på kr 400.

Finn mer informasjon om bruksregler, priser og innmelding på bilkollektivet.no