Avfall

Borettslaget har underjordiske brønner med stor kapasitet. Det er brønner for matavfall, plastavfall, restavfall, egne brønner for papir/papp og brønn for glass.

Restavfall er det som blir igjen etter at du har sortert ut matavfall, plastavfall, papir, glass, metallemballasje, klær, farlig avfall og grovavfall. Dette skal i brønnene med merket «Restavfall». Matavfall skal i grønne poser og plastavfall i blå. Posene får du på matbutikken.

Avfall som er for stort til å kastes i avfallsbrønnene skal kjøres til nærmeste miljøstasjon. Det skal ikke settes avfall ved siden av avfallsbrønnene.

Miljøavfall

Malerester/spann er miljøavfall og skal leveres til miljøstasjonene. Den nærmeste er på Løren.

EE-avfall

Elektriske og elektroniske produkter betegnes som EE-avfall. EE-produktene vil si alt som bruker strøm eller batterier. EE-avfall skal leveres til forhandlere av elektriske produkter eller til miljøstasjonene.

Eksempler på EE-avfall er:
Vaskemaskiner, komfyrer, klokker, vaffeljern, strykejern, TV, radioer, tørketromler, stereoanlegg, video/foto, elektriske leker, lommelykter, lysstoffrør, sparepærer, lysstoffrør, lyspærer, telefoner, mobiltelefoner, datautstyr og kabler.

Kjøleskap og frysere kjøpt etter 1991 er også EE-avfall.  Les mer om EE-avfall på Oslo kommunes sider.

Større mengder avfall

Gjenbruksstasjonen på Haraldrud i Brobekkveien 87 er et gratis tilbud til private husholdninger. Her kan du levere inntil 2,5 m³ per leveranse. For løsmasser er grensen 1 m³. Maksimal tillatt totalvekt på kjøretøyet er 3,5 tonn.

Bortsett fra mat- og våtorganisk avfall, kan alle typer avfall leveres på gjenbruksstasjonene.  F. eks; møbler, elektriske artikler, trevirke, hvitevarer, papp, papir, sportsartikler, glass, klær etc. Avfallet som leveres skal sorteres etter henvisning fra betjeningen.

Har du mindre mengder avfall, kan de også leveres til minigjenbruksstasjonene på Løren, i Sofienbergparken og på Kampen.

 

Haraldrud gjenbruksstasjon, Brobekkveien 87
Mandag-fredag: 07.30-19.30
Lørdag: 09.00-14.30
Les mer

Løren, Vekslerveien 3
Man, ons: 12.30 – 19.30
Tirs, tors, fre: 07.30 – 14.30
Les mer

Sofienbergparken, Helgesens gate 58
Man, ons, fre: 8.00-14.00
Tirs, tors ettermiddag: 08.00-20.00
Les mer
Kampen, Sons gate 2Man-ons og fredag: 08.00-15.00
Torsdager: 08.00-19.00
Les mer